Το πανέλα είναι ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ένα φυσικό γλυκαντικό που λαμβάνεται από την εξάτμιση, τη συγκέντρωση και την κρυστάλλωση του χυμού ζαχαροκάλαμου. Για να παραχθεί το πανέλα, ο χυμός ζαχαροκάλαμου μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες για να σχηματιστεί μια αρκετά πυκνή μελάσα και στη συνέχεια περνά σε καλούπια σε σχήμα πρίσματος όπου αφήνεται να στεγνώσει μέχρι να στερεοποιηθεί.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.