Σούπα Ramen με Pancetta Πρεσαριστή και Αυγό σε Σόγια
ΖΩΜΟΣ ΡΑΜΕΝ
ΥΛΙΚΑ
100g μανιτάρια σιτάκε αποξηραμένα - Dried Shitake Mushrooms LUCKY
100g φρέσκο κρεμμύδι
300g πράσα
50g φύκια κόμπου - Konbu SEAFOOD MARKET
5 φύλλα λάιμ - Kaffir Lime Leaves FLOWER BRAND
10g ρίζα γκαλάγκαλ - Galangal Root FLOWER BRAND
100g τοπιναμπούρ
3 lt νερό
Παραλλαγή για Miso Ramen: Προσθέτουμε 10% ανοιχτόχρωμη πάστα μίσο
Παραλλαγή με κόκαλα κοτόπουλο: Προσθέτουμε 200γρ. κόκαλα κοτόπουλου και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες.
PANCETTA ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΗ
Μαρινάρουμε τις πανσέτες με αλάτι, θυμάρι, πιπέρι και τυλίγουμε με βρεγμένες λαδόκολλες και αλουμινόχαρτα.
Τις τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος και με υγρά μέχρι τη μέση.
Τις ψήνουμε όλη τη νύχτα στο Racional στους 130° C
Έπειτα τις παγώνουμε στο ψυγείο με βάρος.
FERMENTED SOYA EGGS
ΥΛΙΚΑ
Αβγά
1 λίτρο Ανοιχτόχρωμη Σάλτσα Σόγιας - Superior Soy Sauce Light PEARL RIVER BRIDGE
20g Βάση για ζωμό ντάσι - Dashinomoto SHIMAYA
Μαύρο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα αβγά για 6:15. Έπειτα τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σόγιας ντάσι.
MUSHROOM PASTE
ΝΟΥΝΤΛΣ ΡΑΜΕΝ
Ramen Noodles SHIMAMI