Κατεψυγμένο πικάντικο παρασκεύασμα από αβγά γάδου (Gadus macrocephalus), με εκχύλισμα τόνου, φυκιών και σάλτσας ψαριού. Στην Ιαπωνία το Μεντάικο συνοδεύει onigiri και σάκε. Σε συνδυασμό με βούτυρο ή μαγιονέζα χρησιμοποιείται κι ως σάλτσα για σπαγγέτι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
68% αβγά γάδου (ψάρι), ζωμός ψαριού (νερό, τόνος), ζωμός φυκιών (νερό, φύκια), ζάχαρη, αλάτι, κρασί ρυζιού, σάλτσα ψαριού (εκχύλισμα σαρδέλας), νερό, αλάτι, ζάχαρη), τσίλι σκόνη, ξύδι ρυζιού, χρωστική ουσία: συμπύκνωμα από χυμό παντζαριού.