Οι κατεψυγμένες πιπεριές ροκότο είναι το τέλειο συστατικό για όσους αγαπούν το πικάντικο φαγητό: με τις 50,000–250,000 SHU μονάδες στην κλίμακα Scolville ανήκουν στην κατηγορία των πολύ καυτερών πιπεριών. Έχουν γλυκιά, φρουτώδη γεύση και είναι απίστευτα ζουμερές. Τις συναντάμε στην Κεντρική και Νότια Αμερική όπου τις χρησιμοποιούν σε σάλτσες, μαρινάδες, σε φαγητά κατσαρόλας, τις γεμίζουν με μοσχαρίσιο κιμά, τυρί και μπαχαρικά (το γνωστό περουβιανό πιάτο rocotos rellenos), κ.α.
Αποτελούν πλούσια πηγή
✔️ Βιταμίνης Α
✔️ Βιταμίνης C
✔️ Ασβεστίου
✔️ Φυτικών ινών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
κατεψυγμένες πιπεριές ροκότο