Τα φύλλα κάρυ αποτελούν ένα μοναδικό, αναντικατάστατο υλικό για πολλά αυθεντικά πιάτα της ινδικής κουζίνας. Χαρίζουν μια φρέσκια έντονη γεύση λεμονόχορτου σε κάρρυ, φαγητά κατσαρόλας, σούπες, πιάτα με ρύζι και φακές. Για να απελευθερώσουν το εξαιρετικό τους άρωμα, σοτάρονται σε βούτυρο ghee, λάδι καρύδας ή άλλα φυτικά έλαια ή βράζονται σε ζωμούς και σούπες. Συνδυάζονται αρμονικά με γάλα καρύδας, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπερόριζα, ντομάτες, ρύζι, ψάρι, κοτόπουλο, φακές, μελιτζάνες, πατάτες, αλλά και πορτοκάλι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κατεψυγμένα φύλλα κάρυ.